Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δελτία Τύπου

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΣΡ κ. ΧΝΑΡΗ ΤΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2022-2023

Για περίπου 10 μήνες το ποδόσφαιρο μας ήταν ενεργό και διαδραστικό σε όλα τα γήπεδα του νομού, δίνοντας διέξοδο στη νεολαία μας να ασχοληθεί με το αγαπημένο της σπορ. Η σεζόν 2022-23 μας άφησε και θα μου επιτρέψετε να κάνω ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους στον χώρο του ποδοσφαίρου, προέδρους σωματείων, διοικήσεις, προπονητές, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, δημοσιογράφους, φιλάθλους, όπως και τους συνεργάτες μου στο ΔΣ της ΕΠΣΡ, για το λιθαράκι που έβαλε ο καθένας σε αυτή τη σεζόν. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη μας, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, όλους τους Δημάρχους του νομού και τα Δ.Σ. τους για τις διευκολύνσεις και την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στα σωματεία και την ΕΠΣΡ.

Πλέον ξεκινάει η σεζόν 2023-24 και καλώ όλα τα σωματεία να συστρατευθούμε ώστε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο το ποδόσφαιρο μας. Σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει συνάντηση όλων των φορέων εντός Ιουλίου, ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες για να έχουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ο Απολογισμός
Η χρονιά που πέρασε ήταν εξαιρετική για τις Μικτές μας Ομάδες που αποτελούν τον καθρέπτη του ποδοσφαίρου μας. Ειδικότερα η Μικτή ομάδα Κ-14 (Παίδων) ΕΠΣΡ κατάφερε να κάνει όλη την Κρήτη να παραμιλάει και της αποδίδει τα εύσημα για την κατάκτηση της πρωτιάς στο νομό, ενώ κολακευτικά σχόλια πήρε και η Μικτή Κ-16 (Νέων) που κατέκτησε την 3η θέση. Σαφέστατα τα εύσημα ανήκουν στους πρωταγωνιστές, τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές μας, στους Ενωσιακούς τεχνικούς Φίλιππο Μουρτζανό, Στέλιο Νικηφόρο, Στέργιο Τυπάδη για όλη την προσπάθεια που κατέβαλλαν, όπως φυσικά και τους συλλόγους που ανήκουν τα παιδιά, αλλά και τους προπονητές τους, οι οποίοι δίχως άλλο έχουν το δικό τους μερίδιο στην επιτυχία.

Ήταν μια απαιτητική χρονιά όπου σε γενικές γραμμές οι εκπρόσωποι μας στα Εθνικά πρωταθλήματα είχαν καλή παρουσία. Η ΠΑΕ Επισκοπή μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει την παραμονή της, αλλά αποχαιρέτησε την Super League2 με ψηλά το κεφάλι, εκπροσωπώντας το νομό μας με αξιοπρέπεια και θα είναι τιμή μας να το ξανακάνει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το αμέσως επόμενο διάστημα. Η παρουσία του προέδρου κ. Μιχάλη Νικολιδάκη αποτελεί την εγγύηση όλα αυτά τα χρόνια, ενώ είναι ιδιαίτερα τιμητικό που στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο κορυφαίος Ρεθυμνιώτης προπονητής Κώστας Ανυφαντάκης.

Άξια εκπροσώπησε το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο ο ΑΟ ΡΕΑ ουσιαστικά στην παρθενική του συμμετοχή στην Women’s Football League. Η κατάκτηση της 3ης θέσης, πίσω από τον μόνιμο πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια ΠΑΟΚ και τον πολύ δυνατό Εργοτέλη, αποτελεί ένα επιστέγασμα της μεθοδικής δουλειάς που γίνεται σε ποδοσφαιρικό επίπεδο από τον κόουτς Νίκο Κυριακόπουλο και τις παίκτριες του και σε διοικητικό από τον πρόεδρο κ. Ηρακλή Μανουκαράκη και τους συνεργάτες του.

Την πρώτη χρονιά του, συμμετέχοντας στον 11ο όμιλο στη Γ’ Κατηγορία ποδοσφαίρου Γυναικών είχε και το νεοσυσταθέν τμήμα του ιστορικού ΑΟ Επισκοπής, όπου κατέκτησε την 3η θέση. Συγχαρητήρια στην διοίκηση, τον προπονητή Παντελή Μπερικάκη, μα κυρίως στα κορίτσια για την άξια εκπροσώπηση του ποδοσφαίρου μας σε Παγκρήτιο επίπεδο.

Θα ήθελα επίσης, να σταθώ στις δικές μας διοργανώσεις, όπου ο ΑΟ Ερμής Ζωνιανών κατέκτησε το πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας και κατάφερε μέσα από την διαδικασία μπαράζ πρωταθλητών ΕΠΣ να ανέλθει πανάξια και ως πρώτος στον 7ο όμιλο στην Γ’ Εθνική. Οι κόποι και οι θυσίες του προέδρου κ. Ματθαίου Κλίνη και των συνεργατών του επιβραβεύτηκαν, μέσα από την σκληρή δουλειά που έγινε από τον τεχνικό Νίκο Καραδάκη και τους παίκτες του Ερμή.

Κυπελλούχος Ρεθύμνου ένα ακόμη σωματείο-κόσμημα για την Ένωση μας, ο ΑΟΝ Αστέρας, που διεκδίκησε και το πρωτάθλημα μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές. Τα συγχαρητήρια μου στον πρόεδρο του ΑΟΝ Αστέρα κ. Νίκο Παπαδάκη και τους συνεργάτες του για όλο αυτό που έχουν δημιουργήσει στο σύλλογο, αλλά και στον προπονητή Ηλία Ασπρομάτη και τους παίκτες του για την αγωνιστική τους παρουσία.

Θα ήθελα να ευχηθώ στον Ερμή Ζωνιανών καλή πορεία στην Γ’ Εθνική και στον ΑΟΝ Αστέρα να προχωρήσει όσο περισσότερο γίνεται στο Κύπελλο Ελλάδας 2023-24 που θα συμμετάσχει.

Συγκλονιστικό πρωτάθλημα είχαμε και στην Β’ Κατηγορία με τον ΑΟ Φλόγα Ρουστίκων με εντυπωσιακό ντεμαράζ στο φινάλε να φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου και της ανόδου στην Α’ Κατηγορία. Θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο κ. Γιάννη Μαρνιεράκη και τους συνεργάτες του, τον προπονητή Γιάννη Τσαχάκη και τους ποδοσφαιριστές της Φλόγας και να τους ευχηθώ καλή πορεία στην Α’ Κατηγορία και να συνεχίζουν να αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής, φέρνοντας τα ακόμη πιο κοντά στο γήπεδο.

Για μία ακόμη χρονιά η ΕΠΣ Ρεθύμνου διοργάνωσε πρωταθλήματα Υποδομών σε 4 ηλικιακές κατηγορίες Κ10, Κ12, Κ14 και Κ16, όπως και τουρνουά ποδοσφαίρου για τα μικρότερα παιδιά των ηλικιακών κατηγοριών Κ6 και Κ8. Όπως κάθε χρόνο η Ένωση μας δίνει μεγάλο βάρος στο μέλλον του ποδοσφαίρου μας και με την συνεργασία των σωματείων-μελών μας, μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα ακόμη καλύτερο αύριο στο ποδόσφαιρο μας.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Δείτε επίσης...

Χωρίς κατηγορία

ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 10, ΡΕΘΥΜΝΟ ΤΚ. 74133 ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:  2831050865 FAX : 2831026254 e-mail: epsr@otenet.gr

Ανακοινώσεις 2019-20

ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΣ Ε.Π.Σ.Ρεθύμνου. ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ Σας Γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το υπ΄αριθμ.19635/2018 έγγραφο της ΕΙΠ το οποίο σας κοινοποιήσαμε, για την εξασφάλιση...

Ανακοινώσεις 2019-20

Ορισμοί διαιτητών Α΄Φάσης Κυπέλλου Ρεθύμνου Πραγματοποιήθηκε ο ορισμός των διαιτητών της Α΄Φάσης των επαναληπτικών αγώνων του Κυπέλλου. Το πρόγραμμα και οι ορισμοί  Σάββατο 15...

Ανακοινώσεις 2019-20

Πρόσκληση του Ενωσιακού προπονητή Μιχάλη Βουράκη για προεπιλογή ποδοσφαιριστών για τη στελέχωση των Μικτών ομάδων Ρεθύμνου Ο Νέος Ενωσιακός προπονητής κ.ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΥΡΑΚΗΣ καλεί τους παρακάτω ποδ/στές...