Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ιστορικό της ΕΠΣΡ

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου (Ε.Π.Σ.Ρ.) είναι το όργανο διοίκησης του ποδοσφαίρου στο νομό Ρεθύμνης. Εδρεύει στην Ρέθυμνο και είναι μέλος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.). Είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του τοπικού πρωταθλήματος και του κυπέλλου, όπως και των πρωταθλημάτων εφήβων και παίδων. Συντονίζει επίσης τις δραστηριότητες των μικτών ομάδων νέων και παίδων, οι οποίες εκπροσωπούν το νομό σε εθνικό επίπεδο.

Η Ένωση απονέμει ετήσια έπαθλα στους πρώτους σκόρερ Α΄ και Β΄, Κύπελλο Ήθους στις ομάδες με την καλύτερη βαθμολογία “ευ αγωνίζεσθαι” (fair play) της κάθε κατηγορίας, βγάζει καλύτερη ενδεκάδα Α΄ κατηγορίας, απονέμει στους πρωταθλητές α’ και β’ κύπελλο και 30 μετάλλια ενώ στα πρωταθλήματα υποδομών απονέμει κύπελλα και μετάλλια στους τρεις πρώτους (χρυσό, αργυρό, χάλκινο) όπως στους ολυμπιακούς αγώνες.

Η «Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου» ιδρύθηκε το 1945 άτυπα και αναγνωρίστηκε το 1946. Τα τέσσερα ιδρυτικά σωματεία ήταν οι «Ατρόμητος» , «Α.Ε.Ο. Άρης» , «Αστέρας» και «Κεραυνός»