Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ανακοινώσεις

Υγειονομικό Πρωτόκολλο της 6-11-21 κατά του covid-19

Διαφοροποιήσεις και αλλαγές υπάρχει στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο κατά του COVID-19 που καλούμαστε να εφαρμόζουμε το επόμενο διάστημα για προπονήσεις και αγώνες στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως ανακοινώθηκε από την ΓΓΑ και σας επισυνάπτουμε με το παρόν έγγραφο. Με το επικαιροποιημένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο κατά του COVID-19, πλέον ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ τα selftest για ανήλικους αθλητές από 12 ετών και άνω, αλλά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να προσκομίζουν ΜΟΡΙΑΚΟ (RTPCR) 72 ωρών ή Άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) 48 ωρών.

Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή για ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, στην πιστή εφαρμογή των ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ κατά του COVID-19, κατά την διάρκεια ΑΓΩΝΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΑΣ, προασπίζοντας την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

Σαν ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ είμαστε αποφασισμένοι όλοι μας να δημιουργήσουμε τις ιδανικότερες συνθήκες στον τομέα της ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ζητούμε και παρακαλούμε από εσάς να κινηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προς αυτή την κατεύθυνση.

Από το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13-14/11/2021 όπου διεξάγονται η 7η και η 3η αγωνιστική σε Α’ και Β’ κατηγορία αντίστοιχα, αλλά και εφ’ εξής σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις μας (σας συστήνουμε να πράττετε αντιστοίχως και στην καθημερινότητα των προπονήσεων σε όλα τα τμήματα σας) θα ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ τα κάτωθι κατά την διάρκεια όλων των ποδοσφαιρικών Αγώνων, αρμοδιότητας μας.

 

1) Το ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ είναι υπεύθυνο για την χρήση της εγκατάστασης διεξαγωγής του εκάστοτε αγώνα.

Α) Παρακαλούμε λοιπόν όλα τα σωματεία να έχουν ΜΙΑ και ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΙΣΟΔΟ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΟΜΑΔΩΝ και ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΓΩΝΑ.

Β) Χωρίς να δημιουργείται ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ του ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ΕΛΕΓΧΕΙ με ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΗ τον ΚΑΘΕΝΑ που θα ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ σε οιοδήποτε, ο οποίος ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΘΕΙ από 37ο και ΠΑΝΩ.

 

2) Η χρήση της μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους όσους βρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου, πλην των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται, των διαιτητών και των προπονητών των ομάδων. Ήτοι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα φορούν τις μάσκες τους όσοι βρίσκονται στους πάγκους (αναπληρωματικοί, παράγοντες, βοηθοί προπονητή, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, ιατροί), παρατηρητές, ιατροί, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, εικονολήπτες, τραυματιοφορείς.

Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (πλην των φιλάθλων στην κερκίδα), ΕΙΝΑΙ ΕΞΗΝΤΑ (60).

* Επιπλέον ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ (δεν επιτρέπεται η είσοδος σε οιοδήποτε ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΘΕΙ από 37ο και πάνω) και επίσης, ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ υποχρεωτικότητα στην χρήση μάσκας και στην κερκίδα, όπου μπορούν να παρευρίσκονται αποκλειστικά εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες φίλαθλοι.

Θυμίζουμε πως από επικαιροποιημένο πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. προκύπτει ότι ΜΟΝΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνες στο 60% της χωρητικότητας της κερκίδας. Επίσης μπορούν να παρακολουθήσουν σε ένα ποσοστό 5% ανεμβολίαστων μέχρι 17 ετών. Από 12 ετών έως 17 ετών με RAPID TEST 48 και μέχρι 11 ετών με self test 24 ωρών.

Υπεύθυνη για τον έλεγχο των φιλάθλων είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΟΜΑΔΑ.

 

3) Το κάθε διαγωνιζόμενο σωματείο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να προσκομίζει στον παρατηρητή Αγώνα, στον Ιατρό Αγώνα και στους διαιτητές, την υγειονομική λίστα των μελών της αποστολής που θα αναγράφονται στο Φύλλο Αγώνα υπογεγραμμένη από τον εκάστοτε Υγειονομικό Υπεύθυνο (συνοδευόμενη με την σφραγίδα του σωματείου). Επιπροσθέτως, η υγειονομική λίστα, θα συνοδεύεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τα ατομικά έγγραφα πιστοποίησης εμβολιασμού ή νόσησης ή μοριακό (RT-PCR) ή άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) ή Self-Test όλων των αναγραφόμενων σε αυτήν (που θα αναγράφεται ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Κωδικός που έχει ανέβει στην πλατφόρμα του gov.gr).

Τα παραπάνω έγγραφα θα ελέγχονται με την ΧΡΗΣΗ της συγκεκριμένης ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ «COVID Free GR» από τον παρατηρητή Αγώνα, τον Ιατρό Αγώνα και τους διαιτητές, πριν από την έναρξη και εφόσον δεν πληρούν τις προδιαγραφές ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η ΠΑΡΑΜΟΝΗ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στον ΑΓΩΝΑ, στον κάτοχο του ατομικού εγγράφου.

Θυμίζουμε πως ο προληπτικός έλεγχος (πέρα του ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ή ΝΟΣΗΣΗΣ) για τους αγώνες σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΓΓΑ μπορεί να είναι:

Α) Μοριακός (RT-PCR) έως 72 ώρες πριν την διεξαγωγή του Αγώνα

Β) Άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) έως 48 ώρες πριν την διεξαγωγή του Αγώνα

Γ) Self-Test ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για ΑΘΛΗΤΕΣ έως 11 ετών, το οποίο θα διενεργείται παρουσία του υπεύθυνου COVID19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αναβολή αγώνα γίνεται μόνο όταν στο προγραμματισμένο έλεγχο 24 ή 48 ώρες πριν τον αγώνα διαπιστωθούν πάνω από ΠΕΝΤΕ (5) θετικά κρούσματα σε αθλητές.

 

* Επισυνάπτεται το επικαιροποιημένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΓΓΑ (06/11/21), για λεπτομερέστατη δική σας ενημέρωση.

Δείτε επίσης...

Χωρίς κατηγορία

ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 10, ΡΕΘΥΜΝΟ ΤΚ. 74133 ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:  2831050865 FAX : 2831026254 e-mail: epsr@otenet.gr

Ανακοινώσεις 2019-20

ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΣ Ε.Π.Σ.Ρεθύμνου. ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ Σας Γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το υπ΄αριθμ.19635/2018 έγγραφο της ΕΙΠ το οποίο σας κοινοποιήσαμε, για την εξασφάλιση...

Ανακοινώσεις 2019-20

Ορισμοί διαιτητών Α΄Φάσης Κυπέλλου Ρεθύμνου Πραγματοποιήθηκε ο ορισμός των διαιτητών της Α΄Φάσης των επαναληπτικών αγώνων του Κυπέλλου. Το πρόγραμμα και οι ορισμοί  Σάββατο 15...

Ανακοινώσεις 2019-20

Πρόσκληση του Ενωσιακού προπονητή Μιχάλη Βουράκη για προεπιλογή ποδοσφαιριστών για τη στελέχωση των Μικτών ομάδων Ρεθύμνου Ο Νέος Ενωσιακός προπονητής κ.ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΥΡΑΚΗΣ καλεί τους παρακάτω ποδ/στές...